Mâncare de post și de Oltenia la rădăcină, chisălița asta domnească e nici așa nici altcum, și nici supă sau compot nu e. Dar...
De Ignat, în ziua sacrificiului, tradiția cere o pomană, pomana porcului, un recital culinar, în (același) timp ce popa cere...
Cândva, la pomana porcului, se făcea și acest fel de mâncare, sănătos și zemos. Azi, doar moșii de pe văile Dornelor și-l mai...
Nişte prieteni m-au invitat la ei la cină şi au pregătit la masă o reţetă simplă de cotlete de porc. Am vrut şi eu să...
Dacă vrem să combinăm rețeta de banana bread, care a devenit foarte populară în ultima vreme, cu crema lemon curd plus alte...
Ciudățenie ajunsă la putere între cele două războaie mondiale, recomandată și de Păstorel și de Casa Capșa-pe vremea când în...
Mai puțin aprige decât cele brăilene, brânzoaicele muntenești oscilează între a deschide masa sau a fereca-o între cele dulci.
O supă-ciorbă cu foarte mult zarzavat, „bruscata“ de pâinea uscată, rămasă de alaltăieri.
Nu-i mare diferență între o friptură vânătorească și o ciorbă. Pe lângă zarzavatul obișnuit, recunoști baza și tipicul...
Pe vremea când sarmalele se numeau găluște, păsatul ținea loc de orez, iar slănină se ținea că tot carne este, și Clujul se...
Altă gălușcuță, de pe la Beclean și Năsăud, care mult bună este și destul bine face, cu fierbințeala ei, lângă înghețul...
Încă o ciorbă din familia fierturilor ciobănești, făcută la stână, undeva, în Apuseni, din puținul ce l-a cărat măgarul și cu...
O coptură oltenească, descoperită (și) de Păstorel, vioaie și ușurică precum vara cea scurtă.
Pelincile (care apar și în Maramureș sub numele de „Pelincutele Domnului“) sunt vechi cât și orientul. Numite și Scutecele...
E o seară groasă și întunecată ca o miere bătrână (fac ce fac și tot la gastro-comparații mă întorc-dar cu tot ce am mai bun:...
Nu e casă în Bucovina în care, măcar o dată pe luna, să nu fie, pe masa duminicii, găluștele acestea (care sunt un fel de...
Nistrul, Prutul și cei 800 de metri de Dunăre să trăiască, dar și importurile de sturion și caviar din Caspică (apare, ca un...
Dacă te apuci să pui murături, cumpără de la piaţă şi lămâi, prune şi roşii. Vei face 3 conservă care îi vor înnebuni pe cei...
Am așezat odată, pe același platou, micile secrete fierbinți ale apusului nostru-șnitelul de varză și de ciuperci-cu...
Oșenii au inventat șnitelul lor, care mi-a fost dat să-l gust și la Negrești, și la Bixad și la Târna Mare.
O coptură oltenească, descoperită (și) de Păstorel, vioaie și ușurică precum vara cea scurtă.
Gingașă vorba, „puicana“, dar uite că vine lăcomia și o umple de ceapă, căldură și trivial. Asta e, oricum n-ar fi rămas...
Cu mere sau cu brânză de vaci, învârtita bucovineană (sinonimul ruladă nu e numai un barbarism citadin adoptat, la vremea-i,...
Sigur o să zâmbiti! Dar, mă încumet să vă aduc aminte de tabieturile bunicilor noştri.
Mai putin aprige decat cele brailene, branzoaicele muntenesti oscileaza intre a deschide masa sau a fereca-o intre cele dulci.
Mai la toate serbatorile teranul tăie o găină, un cocoș, cel puțin un puiu. E de notat ca, în multe localități, teranii...
La Jibou, lângă o splendidă grădină botanică, era acum vreo douăzeci- treizeci de ani o cârciumioară-„Gradina de vară...
În Ialomița și Călărași, dar mai ales în Craiova și Turnu-Severin e bine cunoscută mâncărica asta, care are, în plus față de...
Celor ce s-au încumetat în „pub“-rile irlandeze, în cârciumioarele galeze ori în casele lituaniene n-o să li se pară deloc...
Îndesată mâncare! Să nu vrei, să te întorci cu spatele, să-ți pui un sac și o casă-n cap și tot recunoști culorile îngroșate,...
Printre puținele bucate țărănești-o mixtură săseasco-românească-care au pătruns (îmbrăcate cum au putut ori le-au „ajutat“...
Tărâm magic, născător de legende (de tot felul), centru spiritual înțesat de mânăstiri, o lume de cultură și artă populară...
Un fel de cartofi umpluți, o mâncare nord-muntenească destul de răspândită între Rucăr și Pietrosița, dar, inexplicabil,...
Pe sub prunii și pe sub nucii valcenești se face des o coptură ce părea a fi fost lăsată de sărăcuțul Alexie numai peștilor....
Nu prea raspandita si nici prea populara - telina e si scumpa si greu de taiat - „musacaua“ aceasta e inca o dovada ca, la...
Cel mai bun și mai sănătos este de a găti carnea de pui proaspătă, dar în cazul în care obligațiile zilnice nu ne permite...
Cu siguranță mulți dintre voi ați încercat aceste piersici delicioase. Ele sunt o plăcere de arome și un desert al...
Această rețetă o puteți găti cu ușurință la domiciliu sau atunci când vă sosesc oaspeți pe neașteptate.
Mulți oameni consumă multe ouă, iar pentru a vă asigură că mâncați mereu sănătos, trebuie să verificați dacă ouăle pe care...
Oul are un conținut ridicat de proteine, absolut necesare dezvoltării optime a organismului, motiv pentru care este...
Macroul este un pește bogat în acizi grași omega-3 și consumul lui aduce o serie de beneficii sănătății: reduce nivelul...
Vrei să pregătești un desert delicios cu puține ingrediente și într-un timp record? Atunci trebuie neapărat să arunci o...
Se face o mămăligă la ceaun, musai să fie din făină de mălai de casă și nu din comerț. Mămăliga trebuie să fie cât de cât...
O nouă rețetă din seria dovleceilor, care pare să nu mai aibă sfârșit, dar sunt atât de buni!!!
Nu știu alții cum sunt, vorba lui Creangă, dar pentru mine, cea mai cea aromă de înghețată este cea de caramel sărat! Greu de...
E plăcut să stai la un grătar în grădină sau la marginea unei păduri la poale de munte. Dar haideți să încercăm rețete noi,...
Pentru zilele când suntem grăbiți, nu mai putem de foame dar nu avem timp, nici chef să gătim ceva complicat! Un alt avantaj...
Peștele alb, cod, șalău, merluciu, este foarte sănătos și gustos. Dacă este preparat rasol este cu atât mai potrivit pentru o...
Folia de aluminiu, care ajută alimentele să se coacă mai repede și să fie mai suculente este periculoasă pentru sănătatea...
Acest tort este aproape… aproape ideal pentru dietă, nu conține nici un pic de făină şi dacă nu am ține cont de câteva...
Acest tort este aproape… aproape ideal pentru dietă, nu conține nici un pic de făină şi dacă nu am ține cont de câteva...