Este un pic cam lung dar foarte usor Iar acest ghimbir confiat va fi cu siguranta mai bun decat cel pe care il cumperi din...
Sincer, nu am auzit până acum de cineva căruia să nu-i placă Prăjitura cu iaurt. E delicioasă, se pregătește ușor și nici nu...
Prima dată am mâncat șuberek la turcoaicele din Medgidia, prietenele soacrei mele. Soacra mea, ardeleancă de fel, a facut...
Pentru astăzi v-am rezervat o delicioasă rețetă de musaca cu carne de pui. Nu este greu de facut și poate fi oricând varianta...
Iata o rețetă foarte gustoasă și consistentă, care poate fi preparată în casă, dar va avea gustul puiului de la rotiserie!
Va recomandăm o prăjitură delicioasă, aromată, fresh și care va fi pe placul tuturor: Prăjitura diplomat cu fructe.
Iată o delicioasă rețetă de post, specifică mai tuturor popoarelor din Balcani, care au împrumutat-o de la otomani. Nu e însă...
Iată o rețetă de pizza cu ciuperci și cașcaval, ușor de preparat și pe placul tuturor. Nu trebuie decât să urmăriți întocmai...
Iată o rețetă pe care o puteți încerca: rulouri de pui în bacon. Nu e greu de pregătit și faci față cu ea și dinaintea celor...
Tarta cu iaurt și lămâie verde e răcoritoare și nu are prea multe calorii, fapt pentru care este recomandată pentru mesele de...
Iată o rețetă de mâncare de post cu fasole, mazăre verde și ciuperci. Deși suntem în Câșlegi, creștinii nu sunt scutiți de...
Multe persoane consumă cafeaua adaugând zahăr şi lapte, dar există şi cele care preferă să adauge sare şi se pare că au un...
Fundaţia Şinca din Oradea organizează sâmbătă, 5 noiembrie, Sărbătoarea Găluştelor. Acesta este dedicată în special...
La Năvodari, va avea loc în acest weekend a patra ediţie a Festivalului Peştelui. Evenimentul va avea loc în zona Pieţei de...
Duminică, 28 august, în comuna Boțești din Argeș, localitate numită și "patria fructelor", pentru bogăția fructelor...
Ruga şi Festivalul Tocăniţei se desfăşoară în zilele de Rusalii în localitatea timişeană Dumbrăviţa.
În cadrul atelierului de microproducţie bere al Universităţii de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USV) a...
Stând aşezată între blândele coline ale Bucovinei, zidită parcă pentru a înfrunta înălţimile, Mănăstirea Dragomirna, ctitorie...
Ce perioadă din an poate fi mai potrivită pentru a vorbi despre afumarea produsele din carne, dacă nu cea a sărbătorilor de...
La 20 decembrie, când este Ignatul, încep a se tăia porcii, după cum cere datina. Apropierea de Crăciun nu este deloc...
Aroma acestei prăjituri o să-l aducă pe Moș Nicolae în toate casele, pentru că amestecul de caramel, portocală și vanilie...
Un desert savuros care a stârnit pasiuni la Curtea Otomană, un ingredient care a şters frontierele şi a ajuns cunoscut în...
Gustul dulce-acrişor al fructelor de tamarind este un răsfăţ pentru amatorii de esenţe exotice, inedite, pentru cei cărora le...
„De n-ar și horincă-n sat/ Nișiodată n-aș și bat/ Dar așa horincă este/Eu la lume-s de poveste..."
Proiectul agroturistic „Mic Dejun la Margina” a obţinut locul al treilea în cadrul concursului Destinaţia 2021 pentru Turism...
În congelatorul dvs. ar trebui să fie întotdeauna suficient pentru a pregăti o masă atunci când nu ați avut timp să faceți...
Lasagna nu reprezintă altceva decât paste foarte late. Originea lor este îndepărtată, ele datează din Antichitate. Grecii și...
Copiilor le place ciocolata albă și poate și dumneavoastră. Este la modă tocmai datorită laturii sale regresive. Dar este...
România mai are încă 10 produse care urmează să fie atestate în Uniunea Europeană, printre care cârnații de Pleșcoi,...
Sarmalele pot fi pregătite sănătos şi pot reprezenta o mâncare hrănitoare şi benefică organismului.
Mâncarea traditională pregătită în satele bistrițene de Crăciun are la bază carnea de porc. Înainte cu vreo două săptămâni de...
Primăria Orașului Pecica organizează și în acest an concursul internațional intitulat Pomana Porcului. Evenimentul...
Bunătățile și creațiile unicat marca „Produs în Bistrița-Năsăud” ajung de astăzi în casele francezilor din Regiunea Franche...
Cei mai buni la acest capitol sunt norvegienii, spaniolii, francezii şi englezii. În top se mai situează producătorii din...
Jumările de porc, numite în unele regiuni ale ţării jumeri sau jumere, nu lipsesc de pe masa românilor în perioada Crăciunului.
Șoriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriționiștii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are...
Fiecare borcan este aşezat cu grijă, etichetat şi pregătit pentru sezonul rece. Călugării se îngrijesc toată toamna pentru ca...
Discipolul marelui Nicolas Bodislav, creatorul de școală culinară a Jariștei, tânărul și iscusitul chef Lucene Radu m-a...
Pe câtă poftă, îndestulare și satisfacție ne oferă sarmalele, pe atât de mult murmur general gângurat în barbă, neliniște și...
Pentru transformarea în realitate a gusturilor de haute cuisine, atât Regina Maria cât și fiul ei cel mare Carol, au adus în...
Cel mai frumos eveniment al sfârşitului de toamnă a început, vineri, la Vălenii de Munte, în prezenţa autorităţilor locale şi...
Noua bancă de alimente a fost fondată de către Junior Chamber International, prin proiectul Food Waste Combat, cu susţinerea...
APC a făcut un top după mărci ale produselor pe care nu ar trebui să le achiziţioneze românii, după studii amănunţite privind...
Această reţetă este "culeasă" dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud...
Dacă îţi plac ouăle trebuie să ştii cum şi cât trebuie fierte pentru a obţine oul perfect pentru tine: moale, tare sau mediu....
Rețetarele sunt “organisme vii” și sunt supuse diferențelor de la o zonă la alta, de la o gospodină la alta. Nu există o...
O nouă ediție e Festivalului Vinului a fost programată să se desfășoare în primul sfârșit de săptămână din luna noiembrie, la...
Zacusca, una dintre gustările preferate ale românilor, poate să nu reprezinte întotdeauna o alegere 100% înţeleaptă.
Patru dintre acestea, au obținut Marea Medalie de Aur şi dreptul de a înscrie, gratuit, câte 10 probe de vin la Concursul...
Gospodinele pregătesc în această perioadă fel şi fel de conserve pentru iarna care se apropie. Vă prezentăm aici o reţetă...