Despre praz am citit în multe locuri. Am şi gătit mult cu praz, îl folosesc, în special, în preparatele bucătăriei Imperiului...
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Vrancea și va avea loc în perioada 4-7 octombrie. Festivalul are loc la...
În ultimul timp, cultura culinară din România se lasă invadată de tot felul de produse alimentare aduse de peste mări și...
Un gulaş preparat după o reţetă veche din anul 1600 va fi unul dintre punctele de interes ale Zilelor Maghiare din judeţul...
Cu atât de multe rețete de clătite, alegerea celei perfecte pentru acest deliciu devine dificilă. Chimiştii americani au...
Bucătarul bănăţean Uica Mihai povesteşte că are o reţetă pe care o pregătea în tinereţe. Este vorba despre un mod anume în...
Banatul a fost dintotdeauna o lume precum acul pământului, adică iute și iscusită! Vlahii de dincolo și de dincoace de...
Complexul turistic din munții Zarandului, renumit pentru aerul puternic ozonat combinat cu frumusețea peisajului, găzduiește...
Festivalul Dulciurilor, primul eveniment de acest gen care are loc la Brăila, se desfășoară în aceste zile pe strada Mihai...
Este o sărbătoare culinară, devenită tradițională, care anul acesta se va desfășura în perioda 21-23 septembrie. Potrivit...
”Sentimentele, cultura și turismul nu țin cont de granițe administrative. Conacele din Secuime pot completa oferta turistică...
Dobrogea este noua și vechea Românie culinară, totodată! Între epoca lui Mircea cel Bătrân, stăpân până la Marea Neagră, și...
Acesta reprezintă prima acțiune din cadrul proiectului ”La Pas”, inițiat de Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană...
După echinocțiu, se știe, valurile se domolesc și oaspeții cu dolari și euroi dau năvală în insule, spre studiul anticelor...
Mâncăruri preparate după reţete vechi, redescoperite şi reinterpretate de câţiva bucătari iscusiţi, vor putea fi degustate în...
Alături de bragagii și salepgii, limonagii au împestrițat comerțul ambulant cu d’ale setei al vechilor București.
Concursul gastronomic de pe Valea Mureșului este o provocare lansată echipelor care reprezintă comunitățile participante de a...
Un grup de bucătari din Banat a demarat un proiect prin care gătesc, cel puţin o dată pe săptămână, pentru nevoiaşi. Totul se...
Este probabil cel mai răspândit desert pe timp de vară, fresh, răcoritor și binevenit în zilele toride. Înainte de...
Crustade – sub acest nume întâlnim o serie de preparate care se servesc îndeobște la începutul mesei (antreuri) pregătite din...
Se pescuiește din papornița vivandierei: un pui (merge și jumătate, dacă este acesta mai împiciorogat), 250 grame ciuperci, o...
Judeţul Sibiu a primit titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. Statutul, a fost oferit într-o ceremonie...
În dieta bolnavului de rinichi, se recomandă ca masa de prânz să înceapă cu o supă sau cu o ciorbă caldă, preparată în acea...
Dacă arădenii doresc să se întâlnească au posibilitatea să meargă la Macea unde are loc cea de a X-a ediție a Festivalului...
Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ are loc, în acest sfarșit de săptămână, în Argeș, pe Valea Vâlsanului. Ca și edițiile...
La tavernaki, în golful Ofriniou, s-a gătit din vreme pentru 6 palicari:
În 1841, la Iași, apărea cartea de bucate scrisă de Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi: “200 de rețete cercate de...
Dorada este considerata una dintre cele mai sanatoase feluri de peste. Aceasta reteta de dorada la cuptor pastreaza savoarea...
Street Food Festival va debuta joi, 14 iunie, la Arad. Timp de patru zile în Piata Avram Iancu, vor fi pregătite dupa reţete...
Parisul dorește să-şi includă bistrourile în patrimoniul cultural intangibil al UNESCO. Solicitarea a fost sustinută de...
În vremuri de restriște, pe câmpul de luptă, departe de ochii și nașul muftiului, înfometații câini ai mărețului Padișah își...
Vara este sezonul picnicurilor și grătarelor la iarbă verde. Cum noi nu ne ocupăm cu rețete ci cu istorii, vă prezentăm...
Noua manie printre australieni este legată de o băutură neobişnuită în comparaţie cu clasicele cappuccino sau espresso. Este...
Puiul sub capac de pâine reprezintă o rețetă inedită bazată pe ingrediente clasice și o preparare ușoară și rapidă, fiind un...
Salata de icre de crap ar putea fi... o banalitate. Asta daca nu deschidem cartea cea veche a retetelor, pe care o tine sub...
Un festival inedit își deschide porțile într-una dintre localitățile timișene încărcate de istorie însă prea puțin căutate de...
Mare chin și cu editorii ăștia! Uitați-vă cum oropseste un tartor îmbuibat (pe seama scribilor sclavi) marile talente: eu am...
Pe vremea negustorilor grecotei adunați la gurile Dunării, haholilor din Sf. Gheorghe-Deltă nu le rămânea mare lucru dintr-un...
Plăcinta mahalalei bucureștene de altădată-meseriași, coafeze, studenți săraci, fete de măritat fără zestre, căruțași,...
Dolofan, rotund, alungit sau putin turtit, de un portocaliu care da un plus de culoare toamnei, dovleacul este o vedeta in...
Cofet de iarnă, crontanit de copiii din Moldova pe când se dau „de-a derdelusul“, cu sau fără zăpadă și chiar și fără iarnă.
Pe Siret și pe Prut e destul pește mare ca și bucovinenii să-i știe bucoavnă. La Paști și Ia Crăciun întâi să mănânci pește...
Găteala dâmbovițeană mai ales, cartofii pot fi umpluți cu multe și de toate (cartofii umpluți sunt o comoară la casa și la...
Foarte răspândită în orașele transilvane de nord-vest (nu e cârciumă sau restaurant din Oradea ori Satu-Mare care să n-o...
O mâncare de iarnă pentru cei care urăsc dietele de orice fel, specifică zonei bihorene (unde „paprika“-boiaua-e la fel de...
„Sărătura săracului“, cum se spunea peștișorilor aruncați de vii, direct din năvod, de pescarii de la Jurilovca în putina cu...
Încercați chiftelele astea muntenești extraordinare cu un piure suav de cartofi, mazăre și fasole verde. Și, la mâncare...
Încearcă o rețetă apetisantă de cârnăciori cu legume, simplu și ușor de preparat.
Cauți o rețetă cu fructe de pădure? Îți recomand acest desert absolut delicios! Cheesecake-ul cu fructe de pădure îl poți...
Prajitura cu cafea si branza este un deliciu al carui gust il va cuceri pe cel ce o va gusta.
Untura e o grăsime și mai potrivită decât uleiul, căci usucă, colorează frumos și face crocantă orice carne, mult mai bine...