Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gastronomie

Sarmale cu praz – rețetă culeasă de Mircea Groza
Gastronomie 04 Octombrie 2018, 16:06

Sarmale cu praz – rețetă culeasă de Mircea Groza

Despre praz am citit în multe locuri. Am şi gătit mult cu praz, îl folosesc, în special, în preparatele bucătăriei Imperiului...

Sarmale cu praz – rețetă culeasă de Mircea Groza
Festivalul Viei și Vinului ”Bachus” ajunge la ediția a XXVI-a
Gastronomie 01 Octombrie 2018, 09:55

Festivalul Viei și Vinului ”Bachus” ajunge la ediția a XXVI-a

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Vrancea și va avea loc în perioada 4-7 octombrie. Festivalul are loc la...

Festivalul Viei și Vinului ”Bachus” ajunge la ediția a XXVI-a
Vechi, dar bune! Trei rețete românești după care îți va lăsa gura apă
Gastronomie 27 Septembrie 2018, 17:58

Vechi, dar bune! Trei rețete românești după care îți va lăsa gura apă

În ultimul timp, cultura culinară din România se lasă invadată de tot felul de produse alimentare aduse de peste mări și...

Vechi, dar bune! Trei rețete românești după care îți va lăsa gura apă
Reţetă de gulaş veche, din anul 1600, preparată la Deva
Gastronomie 20 Septembrie 2018, 22:17

Reţetă de gulaş veche, din anul 1600, preparată la Deva

Un gulaş preparat după o reţetă veche din anul 1600 va fi unul dintre punctele de interes ale Zilelor Maghiare din judeţul...

Reţetă de gulaş veche, din anul 1600, preparată la Deva
Chimiștii au dezvăluit secretul clătitelor perfecte
Gastronomie 20 Septembrie 2018, 21:58

Chimiștii au dezvăluit secretul clătitelor perfecte

Cu atât de multe rețete de clătite, alegerea celei perfecte pentru acest deliciu devine dificilă. Chimiştii americani au...

Chimiștii au dezvăluit secretul clătitelor perfecte
Cum se coace puiul în lut frăgezit într-un baiţ de must
Gastronomie 18 Septembrie 2018, 12:11

Cum se coace puiul în lut frăgezit într-un baiţ de must

Bucătarul bănăţean Uica Mihai povesteşte că are o reţetă pe care o pregătea în tinereţe. Este vorba despre un mod anume în...

Cum se coace puiul în lut frăgezit într-un baiţ de must
Pleșcavița și alte bunătăți din Banat (reţeta Kerei Caliţa)
Gastronomie 17 Septembrie 2018, 11:45

Pleșcavița și alte bunătăți din Banat (reţeta Kerei Caliţa)

Banatul a fost dintotdeauna o lume precum acul pământului, adică iute și iscusită! Vlahii de dincolo și de dincoace de...

Pleșcavița și alte bunătăți din Banat (reţeta Kerei Caliţa)
„Plăcintă-ntinsă ca pă la noi”, în Tabăra Căsoaia
Gastronomie 14 Septembrie 2018, 19:41

„Plăcintă-ntinsă ca pă la noi”, în Tabăra Căsoaia

Complexul turistic din munții Zarandului, renumit pentru aerul puternic ozonat combinat cu frumusețea peisajului, găzduiește...

„Plăcintă-ntinsă ca pă la noi”, în Tabăra Căsoaia
Festivalul Dulciurilor, la Brăila
Gastronomie 14 Septembrie 2018, 17:36

Festivalul Dulciurilor, la Brăila

Festivalul Dulciurilor, primul eveniment de acest gen care are loc la Brăila, se desfășoară în aceste zile pe strada Mihai...

Festivalul Dulciurilor, la Brăila
Festivalul sarmalelor de la Praid
Gastronomie 12 Septembrie 2018, 07:27

Festivalul sarmalelor de la Praid

Este o sărbătoare culinară, devenită tradițională, care anul acesta se va desfășura în perioda 21-23 septembrie. Potrivit...

Festivalul sarmalelor de la Praid
„Kürtőskalács – Festivalul Deliciilor Dulci”
Gastronomie 08 Septembrie 2018, 03:49

„Kürtőskalács – Festivalul Deliciilor Dulci”

”Sentimentele, cultura și turismul nu țin cont de granițe administrative. Conacele din Secuime pot completa oferta turistică...

„Kürtőskalács – Festivalul Deliciilor Dulci”
Tuslamaua și plăcinta dobrogeană – bucurii culinare între Dunăre și Mare (reţeta Kerei Caliţa)
Gastronomie 04 Septembrie 2018, 17:21

Tuslamaua și plăcinta dobrogeană – bucurii culinare între Dunăre și Mare (reţeta Kerei Caliţa)

Dobrogea este noua și vechea Românie culinară, totodată! Între epoca lui Mircea cel Bătrân, stăpân până la Marea Neagră, și...

Tuslamaua și plăcinta dobrogeană – bucurii culinare între Dunăre și Mare (reţeta Kerei Caliţa)
Concurs ”Gustul ca patrimoniu”, pentru persoanele pasionate de gătit
Gastronomie 04 Septembrie 2018, 08:24

Concurs ”Gustul ca patrimoniu”, pentru persoanele pasionate de gătit

Acesta reprezintă prima acțiune din cadrul proiectului ”La Pas”, inițiat de Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană...

Concurs ”Gustul ca patrimoniu”, pentru persoanele pasionate de gătit
Fasole și cârnați pentru turiștii saxoni (reţeta Kerei Caliţa)
Gastronomie 29 August 2018, 17:26

Fasole și cârnați pentru turiștii saxoni (reţeta Kerei Caliţa)

După echinocțiu, se știe, valurile se domolesc și oaspeții cu dolari și euroi dau năvală în insule, spre studiul anticelor...

Fasole și cârnați pentru turiștii saxoni (reţeta Kerei Caliţa)
Reţete tradiţionale la festivalul gastronomic „Hai la masă!”
Gastronomie 11 August 2018, 20:13

Reţete tradiţionale la festivalul gastronomic „Hai la masă!”

Mâncăruri preparate după reţete vechi, redescoperite şi reinterpretate de câţiva bucătari iscusiţi, vor putea fi degustate în...

Reţete tradiţionale la festivalul gastronomic „Hai la masă!”
Istoria Limonadei în 3 rețete: clasică (1853), cu vin (1902) și caldă (1913)
Gastronomie 07 August 2018, 16:33

Istoria Limonadei în 3 rețete: clasică (1853), cu vin (1902) și caldă (1913)

Alături de bragagii și salepgii, limonagii au împestrițat comerțul ambulant cu d’ale setei al vechilor București.

Istoria Limonadei în 3 rețete: clasică (1853), cu vin (1902) și caldă (1913)
ȘĂLATELE, vedetele concursului gastronomic de pe Valea Mureșului
Gastronomie 30 Iulie 2018, 08:42

ȘĂLATELE, vedetele concursului gastronomic de pe Valea Mureșului

Concursul gastronomic de pe Valea Mureșului este o provocare lansată echipelor care reprezintă comunitățile participante de a...

ȘĂLATELE, vedetele concursului gastronomic de pe Valea Mureșului
Bucătari cu suflet din Banat: Vor găti pentru 1.000 de oameni nevoiaşi
Gastronomie 25 Iulie 2018, 10:14

Bucătari cu suflet din Banat: Vor găti pentru 1.000 de oameni nevoiaşi

Un grup de bucătari din Banat a demarat un proiect prin care gătesc, cel puţin o dată pe săptămână, pentru nevoiaşi. Totul se...

Bucătari cu suflet din Banat: Vor găti pentru 1.000 de oameni nevoiaşi
Curiozități despre înghețată
Gastronomie 23 Iulie 2018, 16:29

Curiozități despre înghețată

Este probabil cel mai răspândit desert pe timp de vară, fresh, răcoritor și binevenit în zilele toride. Înainte de...

Curiozități despre înghețată
Crustade cu ghebe
Gastronomie 19 Iulie 2018, 19:42

Crustade cu ghebe

Crustade – sub acest nume întâlnim o serie de preparate care se servesc îndeobște la începutul mesei (antreuri) pregătite din...

Crustade cu ghebe
Pui Marengo (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 17 Iulie 2018, 13:39

Pui Marengo (rețeta Kerei Calița)

Se pescuiește din papornița vivandierei: un pui (merge și jumătate, dacă este acesta mai împiciorogat), 250 grame ciuperci, o...

Pui Marengo (rețeta Kerei Calița)
Sibiul, desemnat Regiune Gastronomică Europeană
Gastronomie 17 Iulie 2018, 10:07

Sibiul, desemnat Regiune Gastronomică Europeană

Judeţul Sibiu a primit titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. Statutul, a fost oferit într-o ceremonie...

Sibiul, desemnat Regiune Gastronomică Europeană
Supa de roșii cu zdrențe (rețetă pentru bolnavii de rinichi)
Gastronomie 09 Iulie 2018, 13:59

Supa de roșii cu zdrențe (rețetă pentru bolnavii de rinichi)

În dieta bolnavului de rinichi, se recomandă ca masa de prânz să înceapă cu o supă sau cu o ciorbă caldă, preparată în acea...

Supa de roșii cu zdrențe (rețetă pentru bolnavii de rinichi)
Festivalul Părădăicilor, la Macea
Gastronomie 06 Iulie 2018, 20:01

Festivalul Părădăicilor, la Macea

Dacă arădenii doresc să se întâlnească au posibilitatea să meargă la Macea unde are loc cea de a X-a ediție a Festivalului...

Festivalul Părădăicilor, la Macea
Caşcaval, brânză de burduf și telemea, în festival, pe Valea Vâlsanului
Gastronomie 29 Iunie 2018, 20:47

Caşcaval, brânză de burduf și telemea, în festival, pe Valea Vâlsanului

Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ are loc, în acest sfarșit de săptămână, în Argeș, pe Valea Vâlsanului. Ca și edițiile...

Caşcaval, brânză de burduf și telemea, în festival, pe Valea Vâlsanului
Musaca de vinete grecească (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 25 Iunie 2018, 19:18

Musaca de vinete grecească (rețeta Kerei Calița)

La tavernaki, în golful Ofriniou, s-a gătit din vreme pentru 6 palicari:

Musaca de vinete grecească (rețeta Kerei Calița)
Cea mai veche rețetă de înghețată din România (1841)
Gastronomie 20 Iunie 2018, 06:40

Cea mai veche rețetă de înghețată din România (1841)

În 1841, la Iași, apărea cartea de bucate scrisă de Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi: “200 de rețete cercate de...

Cea mai veche rețetă de înghețată din România (1841)
Doradă levantină la cuptor (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 18 Iunie 2018, 13:06

Doradă levantină la cuptor (rețeta Kerei Calița)

Dorada este considerata una dintre cele mai sanatoase feluri de peste. Aceasta reteta de dorada la cuptor pastreaza savoarea...

Doradă levantină la cuptor (rețeta Kerei Calița)
Street Food Festival la Arad
Gastronomie 13 Iunie 2018, 13:29

Street Food Festival la Arad

Street Food Festival va debuta joi, 14 iunie, la Arad. Timp de patru zile în Piata Avram Iancu, vor fi pregătite dupa reţete...

Street Food Festival la Arad
Bistrourile din Paris ar putea fi incluse în Patrimoniul UNESCO
Gastronomie 11 Iunie 2018, 12:44

Bistrourile din Paris ar putea fi incluse în Patrimoniul UNESCO

Parisul dorește să-şi includă bistrourile în patrimoniul cultural intangibil al UNESCO. Solicitarea a fost sustinută de...

Bistrourile din Paris ar putea fi incluse în Patrimoniul UNESCO
Tuslamaua necredinciosului (reţeta Kerei Caliţa)
Gastronomie 10 Iunie 2018, 07:02

Tuslamaua necredinciosului (reţeta Kerei Caliţa)

În vremuri de restriște, pe câmpul de luptă, departe de ochii și nașul muftiului, înfometații câini ai mărețului Padișah își...

Tuslamaua necredinciosului (reţeta Kerei Caliţa)
10 sfaturi din 1940 pentru fripturile la grătar
Gastronomie 10 Iunie 2018, 06:46

10 sfaturi din 1940 pentru fripturile la grătar

Vara este sezonul picnicurilor și grătarelor la iarbă verde. Cum noi nu ne ocupăm cu rețete ci cu istorii, vă prezentăm...

10 sfaturi din 1940 pentru fripturile la grătar
A fost inventată cafeaua cu gust de broccoli
Gastronomie 08 Iunie 2018, 12:56

A fost inventată cafeaua cu gust de broccoli

Noua manie printre australieni este legată de o băutură neobişnuită în comparaţie cu clasicele cappuccino sau espresso. Este...

A fost inventată cafeaua cu gust de broccoli
Rețete delicioase: Pui sub capac de pâine
Gastronomie 06 Iunie 2018, 10:41

Rețete delicioase: Pui sub capac de pâine

Puiul sub capac de pâine reprezintă o rețetă inedită bazată pe ingrediente clasice și o preparare ușoară și rapidă, fiind un...

Rețete delicioase: Pui sub capac de pâine
Salată de icre de crap (rețeta Kerei Calița)
Gastronomie 05 Iunie 2018, 07:48

Salată de icre de crap (rețeta Kerei Calița)

Salata de icre de crap ar putea fi... o banalitate. Asta daca nu deschidem cartea cea veche a retetelor, pe care o tine sub...

Salată de icre de crap (rețeta Kerei Calița)
Eveniment gastronomic inedit: Festivalul Păturatei de Ciacova
Gastronomie 05 Iunie 2018, 07:40

Eveniment gastronomic inedit: Festivalul Păturatei de Ciacova

Un festival inedit își deschide porțile într-una dintre localitățile timișene încărcate de istorie însă prea puțin căutate de...

Eveniment gastronomic inedit: Festivalul Păturatei de Ciacova
Plăcintă săsească (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 26 Septembrie 2017, 10:17

Plăcintă săsească (rețeta lui Radu Anton Roman)

Mare chin și cu editorii ăștia! Uitați-vă cum oropseste un tartor îmbuibat (pe seama scribilor sclavi) marile talente: eu am...

Plăcintă săsească (rețeta lui Radu Anton Roman)
Ciorbă de mațe de morun (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 22 Septembrie 2017, 10:50

Ciorbă de mațe de morun (rețeta lui Radu Anton Roman)

Pe vremea negustorilor grecotei adunați la gurile Dunării, haholilor din Sf. Gheorghe-Deltă nu le rămânea mare lucru dintr-un...

Ciorbă de mațe de morun (rețeta lui Radu Anton Roman)
Plăcintă bucureșteană cu mere (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 20 Septembrie 2017, 08:51

Plăcintă bucureșteană cu mere (rețeta lui Radu Anton Roman)

Plăcinta mahalalei bucureștene de altădată-meseriași, coafeze, studenți săraci, fete de măritat fără zestre, căruțași,...

Plăcintă bucureșteană cu mere (rețeta lui Radu Anton Roman)
Sărbătoarea dedicată Bostanului, în acest week-end, la Poşta Câlnău
Gastronomie 18 Septembrie 2017, 15:00

Sărbătoarea dedicată Bostanului, în acest week-end, la Poşta Câlnău

Dolofan, rotund, alungit sau putin turtit, de un portocaliu care da un plus de culoare toamnei, dovleacul este o vedeta in...

Sărbătoarea dedicată Bostanului, în acest week-end, la Poşta Câlnău
Scoarță (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 18 Septembrie 2017, 08:41

Scoarță (rețeta lui Radu Anton Roman)

Cofet de iarnă, crontanit de copiii din Moldova pe când se dau „de-a derdelusul“, cu sau fără zăpadă și chiar și fără iarnă.

Scoarță (rețeta lui Radu Anton Roman)
Plachie bucovineană (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 15 Septembrie 2017, 06:21

Plachie bucovineană (rețeta lui Radu Anton Roman)

Pe Siret și pe Prut e destul pește mare ca și bucovinenii să-i știe bucoavnă. La Paști și Ia Crăciun întâi să mănânci pește...

Plachie bucovineană (rețeta lui Radu Anton Roman)
Cartofi umpluți (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 13 Septembrie 2017, 08:36

Cartofi umpluți (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Găteala dâmbovițeană mai ales, cartofii pot fi umpluți cu multe și de toate (cartofii umpluți sunt o comoară la casa și la...

Cartofi umpluți (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Mâncărică de creier cu ouă (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 11 Septembrie 2017, 08:59

Mâncărică de creier cu ouă (rețeta lui Radu Anton Roman)

Foarte răspândită în orașele transilvane de nord-vest (nu e cârciumă sau restaurant din Oradea ori Satu-Mare care să n-o...

Mâncărică de creier cu ouă (rețeta lui Radu Anton Roman)
"Găină pe soancă" (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 07 Septembrie 2017, 14:04

"Găină pe soancă" (Rețeta lui Radu Anton Roman)

O mâncare de iarnă pentru cei care urăsc dietele de orice fel, specifică zonei bihorene (unde „paprika“-boiaua-e la fel de...

"Găină pe soancă" (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Chilca cu ceapă (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 06 Septembrie 2017, 13:55

Chilca cu ceapă (Rețeta lui Radu Anton Roman)

„Sărătura săracului“, cum se spunea peștișorilor aruncați de vii, direct din năvod, de pescarii de la Jurilovca în putina cu...

Chilca cu ceapă (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Chifteluțe de burtă (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 04 Septembrie 2017, 15:00

Chifteluțe de burtă (rețeta lui Radu Anton Roman)

Încercați chiftelele astea muntenești extraordinare cu un piure suav de cartofi, mazăre și fasole verde. Și, la mâncare...

Chifteluțe de burtă (rețeta lui Radu Anton Roman)
Cârnăciori cu legume
Gastronomie 01 Septembrie 2017, 13:49

Cârnăciori cu legume

Încearcă o rețetă apetisantă de cârnăciori cu legume, simplu și ușor de preparat.

Cârnăciori cu legume
Cheesecake cu fructe de pădure proaspete
Gastronomie 31 August 2017, 15:24

Cheesecake cu fructe de pădure proaspete

Cauți o rețetă cu fructe de pădure? Îți recomand acest desert absolut delicios! Cheesecake-ul cu fructe de pădure îl poți...

Cheesecake cu fructe de pădure proaspete
Prăjitură cu cafea şi brânză dulce
Gastronomie 31 August 2017, 04:38

Prăjitură cu cafea şi brânză dulce

Prajitura cu cafea si branza este un deliciu al carui gust il va cuceri pe cel ce o va gusta.

Prăjitură cu cafea şi brânză dulce
Obleți prăjiți (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gastronomie 30 August 2017, 12:34

Obleți prăjiți (rețeta lui Radu Anton Roman)

Untura e o grăsime și mai potrivită decât uleiul, căci usucă, colorează frumos și face crocantă orice carne, mult mai bine...

Obleți prăjiți (rețeta lui Radu Anton Roman)