Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gastronomie

Pui cu șunculiță afumată, măsline și lămâie
Gastronomie 23 Iulie 2015, 04:23

Pui cu șunculiță afumată, măsline și lămâie

O masă ceva mai ‘carnivoră’, ușor de ‘asamblat’ și apoi, cuptorul face toată treaba…

Pui cu șunculiță afumată, măsline și lămâie
Cremă de ţelină şi cartofi
Gastronomie 22 Iulie 2015, 07:06

Cremă de ţelină şi cartofi

Toti adoram supe cremă.

Cremă de ţelină şi cartofi
Crumble cu pară și fructe de pădure, desert la microunde
Gastronomie 22 Iulie 2015, 05:47

Crumble cu pară și fructe de pădure, desert la microunde

Atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție și vrei totuși ceva dulce, poți să prepari rapid un desert la microunde, în...

Crumble cu pară și fructe de pădure, desert la microunde
Diferența dintre plantele aromatice crude și cele uscate
Gastronomie 22 Iulie 2015, 05:15

Diferența dintre plantele aromatice crude și cele uscate

Plantele aromatice reprezinta un mod excelent de a da mai multa savoare preparatelor culinare si, in plus, sunt si sanatoase...

Diferența dintre plantele aromatice crude și cele uscate
Sufleu rapid cu mazăre și ton
Gastronomie 21 Iulie 2015, 04:34

Sufleu rapid cu mazăre și ton

Este unul din cele mai rapide feluri de mâncare care se poate prepara pe fugă, într-o zi de vară, când vrem să mâncăm ceva ușor.

Sufleu rapid cu mazăre și ton
Chifteluțe de legume cu cartofi și dovlecei
Gastronomie 20 Iulie 2015, 08:41

Chifteluțe de legume cu cartofi și dovlecei

Dacă vreți o garnitură gustoasă pentru un piure de cartofi sau un alt fel de mâncare, atunci încercați această rețetă de...

Chifteluțe de legume cu cartofi și dovlecei
Tort de ciocolată cu zmeură şi blat de pişcoturi
Gastronomie 20 Iulie 2015, 06:37

Tort de ciocolată cu zmeură şi blat de pişcoturi

Timp de preparare: 30 de minute

Tort de ciocolată cu zmeură şi blat de pişcoturi
Sufleu de ciocolată
Gastronomie 17 Iulie 2015, 07:52

Sufleu de ciocolată

Ingrediente:

Sufleu de ciocolată
Clătite americane cu banane și quinoa
Gastronomie 17 Iulie 2015, 06:12

Clătite americane cu banane și quinoa

Îți poți începe ziua cu un mic dejun sănătos și foarte gustos.

Clătite americane cu banane și quinoa
Pui cremos cu legume
Gastronomie 16 Iulie 2015, 08:15

Pui cremos cu legume

Timp de preparare: 40 de minute

Pui cremos cu legume
Prăjitură cu miere și migdale, fără gluten
Gastronomie 15 Iulie 2015, 07:27

Prăjitură cu miere și migdale, fără gluten

Pentru un desert delicios și sănătos, încearcă o rețetă pentru care nu ai nevoie de făină.

Prăjitură cu miere și migdale, fără gluten
Pui în sos de roşii cu ovăz şi vin
Gastronomie 14 Iulie 2015, 09:20

Pui în sos de roşii cu ovăz şi vin

Timp de preparare: 40 de minute

Pui în sos de roşii cu ovăz şi vin
Piersici în sirop de miere
Gastronomie 14 Iulie 2015, 08:43

Piersici în sirop de miere

Ce-ai zice de un desert de vară ultra lejer și aromat: piersici în sirop de miere și rozmarin.

Piersici în sirop de miere
Coaste de porc la cuptor cu vin roșu
Gastronomie 14 Iulie 2015, 08:15

Coaste de porc la cuptor cu vin roșu

Pentru masa de astăzi vă propunem să gătim coaste de porc la cuptor cu vin roșu, pe care le puteți servi cu garnitura preferată.

Coaste de porc la cuptor cu vin roșu
Tort Joffre. O delicatesă „inventată” pe Calea Victoriei
Gastronomie 13 Iulie 2015, 07:30

Tort Joffre. O delicatesă „inventată” pe Calea Victoriei

Timp de preparare: 35 de minute Ingrediente: 10 ouă, 500 g unt, 100 g cacao, 500 g zahăr, 125 ml apă, 1 lingură făină, 2...

Tort Joffre. O delicatesă „inventată” pe Calea Victoriei
Rețetă pas cu pas: Ruladă de pui cu umplutură
Gastronomie 10 Iulie 2015, 08:25

Rețetă pas cu pas: Ruladă de pui cu umplutură

Ruladă de pui cu umplutură de roșii cherry, busuioc și măsline servită în sos de brânză cu smântână.

Rețetă pas cu pas: Ruladă de pui cu umplutură
Brioșe cu miere și afine, desert fără gluten
Gastronomie 09 Iulie 2015, 06:48

Brioșe cu miere și afine, desert fără gluten

Este sezonul fructelor de pădure, moment ideal pentru a face un desert delicios cu afine.

Brioșe cu miere și afine, desert fără gluten
Gem de rubarbă și coacăze roșii
Gastronomie 08 Iulie 2015, 06:42

Gem de rubarbă și coacăze roșii

Dacă vrei un desert natural, poți prepara un gem foarte delicios și ușor de făcut.

Gem de rubarbă și coacăze roșii
Prăjitură cu tahini și sirop de miere
Gastronomie 06 Iulie 2015, 07:11

Prăjitură cu tahini și sirop de miere

Mierea este un ingredient de bază în deserturile arăbești.

Prăjitură cu tahini și sirop de miere
Salată din piept de curcan cu roşii şi ardei
Gastronomie 06 Iulie 2015, 05:54

Salată din piept de curcan cu roşii şi ardei

Timp de preparare: 20 de minute

Salată din piept de curcan cu roşii şi ardei
CARTE DE BUCATE. Gătește cu Antena Satelor
Gastronomie 04 Iulie 2015, 05:38

CARTE DE BUCATE. Gătește cu Antena Satelor

O carte de rețete românești (sau de aiurea) publicate pe site-ul www.antenasatelor.ro ori auzite la radio, în diminețile și...

CARTE DE BUCATE. Gătește cu Antena Satelor
Crostini - aperitiv cu sfeclă roșie și brânză de capră
Gastronomie 03 Iulie 2015, 09:23

Crostini - aperitiv cu sfeclă roșie și brânză de capră

Sfecla roșie are nenumărate beneficii pentru sănătate și îi poți folosi toate părțile pentru un aperitiv gustos și ușor de...

Crostini - aperitiv cu sfeclă roșie și brânză de capră
Biscuiți cu vișine, miere și cardamom
Gastronomie 01 Iulie 2015, 06:47

Biscuiți cu vișine, miere și cardamom

În unele dimineți, simți nevoia de ceva dulce lângă o cafea proaspătă sau un ceai.

Biscuiți cu vișine, miere și cardamom
Despre „dolma” (sau „sarmale”), într-un sat din Turcia
Gastronomie 29 Iunie 2015, 07:59

Despre „dolma” (sau „sarmale”), într-un sat din Turcia

Un sat în apropiere de Bursa, o casă tradiţională turcească, în mijlocul căreia tronează un elegant covor lucrat manual....

Despre „dolma” (sau „sarmale”), într-un sat din Turcia
Plăcintă cu carne de peşte
Gastronomie 29 Iunie 2015, 07:44

Plăcintă cu carne de peşte

Pentru plăcinta de peşte cu aluat, vă propun o reţetă din Delta Dunării, obtinută numai din carne de peşte alb, adică şalău...

Plăcintă cu carne de peşte
Cotlete de porc cu sos pesto, lămâie și cimbru
Gastronomie 26 Iunie 2015, 05:35

Cotlete de porc cu sos pesto, lămâie și cimbru

Ingrediente-patru cotlete de porc-o mana de cimbru proaspat

Cotlete de porc cu sos pesto, lămâie și cimbru
Pui crocant cu sos de muştar şi miere
Gastronomie 26 Iunie 2015, 04:14

Pui crocant cu sos de muştar şi miere

Timp de pregătire: 50 de minute Ingrediente: 100g de covrigei sărați (pretzels), 12 pulpe superioare de pui, dezosate și fără...

Pui crocant cu sos de muştar şi miere
Parmigiana, mâncarea preferată a trupelor care asigură securitatea Papei
Gastronomie 26 Iunie 2015, 04:01

Parmigiana, mâncarea preferată a trupelor care asigură securitatea Papei

Parmigiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la...

Parmigiana, mâncarea preferată a trupelor care asigură securitatea Papei
Orezul, un aliment excepțional. Virtuți terapeutice și tehnici corecte de preparare
Gastronomie 25 Iunie 2015, 07:46

Orezul, un aliment excepțional. Virtuți terapeutice și tehnici corecte de preparare

Cel putin doua miliarde de oameni depind astazi de orez, care constituie elementul esential al meselor zilnice. Dar ceea ce...

Orezul, un aliment excepțional. Virtuți terapeutice și tehnici corecte de preparare
Cornulețe de post cu magiun de prune
Gastronomie 25 Iunie 2015, 06:22

Cornulețe de post cu magiun de prune

Dragi mei, am revenit cu o dulcegarie simpla, dar foarte apreciata. Cum au aparut cornuletele nu se stie cu exactitate, insa...

Cornulețe de post cu magiun de prune
Prăjitură cu căpșuni la microunde
Gastronomie 25 Iunie 2015, 06:18

Prăjitură cu căpșuni la microunde

Cuptorul cu microunde este foarte util si practic si se dovedeste a fi de ajutor si cand vrei sa faci un desert rapid. In...

Prăjitură cu căpșuni la microunde
Tartă cu vişine şi mac
Gastronomie 25 Iunie 2015, 05:39

Tartă cu vişine şi mac

Timp de preparare: 35 de preparare Ingrediente: Pentru aluat: 150 g unt, 250 g făină, 100 g zahăr.

Tartă cu vişine şi mac
Piept de rață cu miere și nuci
Gastronomie 24 Iunie 2015, 07:49

Piept de rață cu miere și nuci

O friptură delicată, potrivită pentru masă, în special pentru sărbători: piept de rață cu miere și nuci.

Piept de rață cu miere și nuci
Penne carbonara cu dovlecei
Gastronomie 23 Iunie 2015, 08:21

Penne carbonara cu dovlecei

Pastele carbonara sunt deja clasice, sosul se face cu smântână, bacon și parmezan, dar pentru o interpretare nouă, perfectă...

Penne carbonara cu dovlecei
Gustare de vară: salată cu fructe, miere și polen
Gastronomie 23 Iunie 2015, 08:04

Gustare de vară: salată cu fructe, miere și polen

Antioxidanții sunt deosebit de importanți când vine vorba de starea generală de sănătate. Se regăsesc în cantități...

Gustare de vară: salată cu fructe, miere și polen
Dovlecei umpluţi în stil italian
Gastronomie 23 Iunie 2015, 07:59

Dovlecei umpluţi în stil italian

Timp de pregătire: 45 de minute

Dovlecei umpluţi în stil italian
8 sfaturi pentru prepararea sănătoasă a mâncărurilor din varză. Sarmalele cu nuci, rața pe varză și alte 4 rețete delicioase
Gastronomie 22 Iunie 2015, 09:59

8 sfaturi pentru prepararea sănătoasă a mâncărurilor din varză. Sarmalele cu nuci, rața pe varză și alte 4 rețete delicioase

Varza este una dintre cele mai vechi legume cunoscute de om. Cum ea face parte din topul 20 al celor mai hrănitoare produse,...

8 sfaturi pentru prepararea sănătoasă a mâncărurilor din varză. Sarmalele cu nuci, rața pe varză și alte 4 rețete delicioase
Prăjitură cu zmeură, înghețată și fagure de albine
Gastronomie 22 Iunie 2015, 07:41

Prăjitură cu zmeură, înghețată și fagure de albine

Un desert dulce, ușor de realizat, plin cu zmeură, înghețată și fagure de albine, perfect pentru a te răcori și a-ți îndulci...

Prăjitură cu zmeură, înghețată și fagure de albine
Prăjitură cu banane, fără coacere
Gastronomie 22 Iunie 2015, 06:46

Prăjitură cu banane, fără coacere

Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: 120 gr de unt topit, 500 gr de biscuiţi sfărâmaţi, 500 gr de zahăr pudră, 2 ouă,...

Prăjitură cu banane, fără coacere
Parfait cu fructe şi lichior
Gastronomie 22 Iunie 2015, 06:34

Parfait cu fructe şi lichior

Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: 40 g zahăr tos, 100 g zmeură, 100 g migdale tăiate, 400 ml frişcă lichidă, 4...

Parfait cu fructe şi lichior
Rețetă pas cu pas: Ruladă de pui cu umplutură
Gastronomie 19 Iunie 2015, 10:22

Rețetă pas cu pas: Ruladă de pui cu umplutură

Rulada de pui cu umplutură de roșii cherry, busuioc și măsline servită în sos de brânză cu smântână.

Rețetă pas cu pas: Ruladă de pui cu umplutură
Pui la grătar în marinadă de miere cu lăptișor de matcă
Gastronomie 18 Iunie 2015, 07:00

Pui la grătar în marinadă de miere cu lăptișor de matcă

Lăptișorul de matcă este bogat în vitamine și este foarte sănătos, ajută la creșterea nivelului de energie și rezistență,...

Pui la grătar în marinadă de miere cu lăptișor de matcă
Tartă cu vişine şi mac
Gastronomie 18 Iunie 2015, 05:48

Tartă cu vişine şi mac

Timp de preparare: 35 de preparare Ingrediente: Pentru aluat: 150 g unt, 250 g făină, 100 g zahăr.

Tartă cu vişine şi mac
Friptură cu salată turcească
Gastronomie 17 Iunie 2015, 06:03

Friptură cu salată turcească

Ingrediente: 2-3 căţei usturoi, 1 l iaurt, patru castraveciori verzi, o legătură de mărar, patru feliuţe de pulpă de berbec,...

Friptură cu salată turcească
Salată picantă de dovlecei cu mentă
Gastronomie 16 Iunie 2015, 08:18

Salată picantă de dovlecei cu mentă

O salată deosebită, preparată rapid, este garnitura perfectă pentru orice mâncare cu mozzarella, brânză de capră, pui, porc...

Salată picantă de dovlecei cu mentă
Îngheţată de căpşuni cu iaurt şi frişcă
Gastronomie 16 Iunie 2015, 06:51

Îngheţată de căpşuni cu iaurt şi frişcă

Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 400 g căpşuni coapte, zeama de la o lămâie, 80 gr. zahăr, 2 plicuri zahăr...

Îngheţată de căpşuni cu iaurt şi frişcă
Roşii la cuptor umplute cu carne de vită
Gastronomie 15 Iunie 2015, 06:49

Roşii la cuptor umplute cu carne de vită

Ingrediente: 8 roşii potrivite, 300 g carne de vită, 3 linguri ulei, 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei, frunze de ţelină, pătrunjel...

Roşii la cuptor umplute cu carne de vită
Prăjitură cu lămâie şi ciocolată albă
Gastronomie 15 Iunie 2015, 06:41

Prăjitură cu lămâie şi ciocolată albă

Ingrediente: Pentru blat: 250 de grame de zahăr, 250 de grame de unt la temperatura camerei, 4 ouă potrivite, 1 plic de zahăr...

Prăjitură cu lămâie şi ciocolată albă
Înghețată dietetică cu lapte de cocos și căpșuni
Gastronomie 12 Iunie 2015, 10:30

Înghețată dietetică cu lapte de cocos și căpșuni

Deși găsești căpșuni importate tot timpul anului, vara este anotimpul perfect în care poți să le consumi proaspete, produse...

Înghețată dietetică cu lapte de cocos și căpșuni
Alimentele ecologice sunt produse care au fost obţinute fără utilizarea substanţelor chimice sintetice
Gastronomie 12 Iunie 2015, 09:03

Alimentele ecologice sunt produse care au fost obţinute fără utilizarea substanţelor chimice sintetice

Alimentele ecologice sau organice nu au fost expuse iradierii, iar în urma producerii lor mediul înconjurător nu a avut de...

Alimentele ecologice sunt produse care au fost obţinute fără utilizarea substanţelor chimice sintetice
Idei simple și delicioase de a umple ardeii
Gastronomie 11 Iunie 2015, 10:40

Idei simple și delicioase de a umple ardeii

Ardeii umpluți sunt un preparat rapid și foarte hrănitor, fiind o modalitate foarte bună de a crește aportul nostru nutritiv....

Idei simple și delicioase de a umple ardeii