Depozitarea fructelor este un proces esențial pentru a menține calitatea și prospețimea acestora pe o perioadă...
Fructele, pentru a-și păstra gustul, aroma și calitatea, trebuie recoltate la momentul potrivit, ceea ce înseamnă că...
Fructele sunt produse sezoniere prin natura lor, iar abundența lor, în special în perioada verii, face necesară...
În perioadele de secetă severă, cum a fost și această vară caniculară, insuficiența apei din sol afectează grav...
Pomii și arbuștii fructiferi sunt adesea vulnerabili la o varietate de organisme dăunătoare care pot afecta semnificativ...
Pomii și arbuștii fructiferi sunt culturi perene care se dezvoltă pe același teren timp de mai mulți ani. Pentru a menține...
Pentru a obține recolte bogate de la pomii fructiferi, este esențial ca ramurile de schelet ale acestora să fie viguroase,...
Producția de mere din plantațiile autohtone depășește adesea capacitățile de valorificare și depozitare în stare...
Luna august, ultima lună de vară, aduce cu sine temperaturi ridicate, adesea depășind 30°C. În această perioadă,...
Varza Depozitare în cantități mari: Se poate păstra în silozuri sau șanțuri la temperaturi scăzute. Depozitare...
Păstrarea legumelor proaspete după recoltare necesită atenție la detalii și respectarea unor condiții optime de depozitare....
Pentru păstrarea fructelor în stare proaspătă, este esențial ca temperaturile să fie menținute la valori scăzute pe...
Afine și Agrișe Recoltare: Se recoltează direct în coșulețe sau caserole de plastic. Depozitare: Se păstrează în...
Anghinarea, cunoscută și sub numele de Cynara scolymus, este o plantă perenă, erectă, puternic ramificată și viguroasă....
Lavanda, cunoscută și sub numele de levănțică, este o plantă perenă, aromatică și medicinală, considerată un semiarbust...
Lavanda sau levănțica este o plantă perenă, aromatică și medicinală, originară din regiunea Mării Mediterane. A fost...
Nucul, cunoscut și sub numele de "Arborele lui Jupiter", este originar din Persia și este răspândit în...
Prunul, originar din Persia și Caucazul de Est, a fost adus în Europa de către romani și și-a găsit o a doua patrie...
Părul este o specie fructiferă valoroasă, apreciată pentru intrarea timpurie pe rod și pentru cerințele relativ reduse față...
Mărul este unul dintre cei mai răspândiți pomi fructiferi din România, fiind bine adaptat climatului temperat și...
Alunul este un arbust fructifer care crește spontan la marginea pădurilor de foioase și este din ce în ce mai cultivat...
Căpșunul, aparținând genului Fragaria din familia Rosaceae, este una dintre speciile pomicole cu un interes economic și...
Cătina albă este considerată una dintre cele mai valoroase specii de arbuști fructiferi, fiind apreciată atât în...
Coacăzul este un arbust cu creștere erectă, care formează 15-25 de tulpini, ajungând la înălțimi de 1-1,5 metri....
Zmeurul, un arbust frecvent întâlnit în zonele de deal și munte, crește spontan, dar se adaptează ușor și...
Murul este un arbust peren apreciat pentru fructele sale delicioase, care pot fi consumate proaspete sau prelucrate în...
Astăzi discutăm despre agriș, un arbust mic, dar plin de beneficii atât pentru alimentație, cât și pentru...
Afinul este un arbust fructifer care crește sub formă de tufă, atingând înălțimi de 30-60 cm, și este...
În luna iulie, cunoscută și sub numele de “luna lui Cuptor”, temperaturile ridicate domină peisajul, iar...
Pentru că pomii să dea recolte mari, sporite de la un an la altul, trebuie că ramurile de schelet, la toate speciile...
Oamenii au iubit întodeauna pomii fructiferi și s-au ocupat cu dragoste de ei. Clima și relieful țării noastre permit...
Mușcatele, cele mai raspândite plante decorative din lume, sunt originare din Africa de Sud, cu o perioadă de...
Măsurile de igienă a culturilor au rolul de a asigura eficacitatea tratamentelor fitosanitare, de a împiedica...
Vița de vie (Vitis vinifera) este una dintre plantele cu tradiție din țara noastră. Se cultivă în toate regiunile țării...
Numărul de agenți patogeni care afectează sănătatea și productivitatea pomilor este foarte mare. Virusuri, bacterii, ciuperci...
Primăvara bate la ușă, așa că în luna februarie începe munca de grădinărit. Odată cu dezghețarea solului, grădina...
Floarea lunii februarie este Irisul (Stânjenelul) - Iris germanica din Familia Iridaceae, adesea...
Trandafirii sunt plante arbustive, florifere, ce fac parte din genul Rosa, familia Rosaceae. Se cunosc peste 200 de specii de...
Chiar dacă este o lună de trecere între iarnă și primăvară, pentru fermieri nici această lună nu este una de odihnă,...
Azi vorbim despre despre cultura murului, Rubus fructicosus, arbust peren ce face parte din familia Rosaceae (alaturi de...
Pregatirea terenului consta in: aratura de desfundare, la o adancime de cca 50 cm, fertilizarea cu gunoi de grajd, cosirea...
Azi vorbim despre cultura zmeurului, iubita pentru frumusetea, delicatetea si caracterele senzoriale deosebite ale fructelor...
Azi pregătim ceva deosebit împreună, folosind ca materie prima maceșele. Vom face fructin de măceșe, obținut prin...
Fructele se recolteaza cand ajung la maturitate;se deosebesc 2 feluri de maturitati: Maturitate de recoltare sau de cules ,...
Numărul organismelor daunataoare care afecteaza sanatatea si productivitatea pomilor, ca si la om, este foarte mare....
Pentru ca pomii sa poata extrage din sol cantitatile de substanțe nutritive de care au nevoie, acestea trebuie sa fie...
Pastrarea legumelor in stare proaspata la nivelul gospodariilor/fermelor este o activitate deosebit de importantă. ...
Astăzi vă prezentăm câteva principii generale despre păstrarea legumelor în stare proaspătă la nivelul...
Oamenii au iubit întodeauna pomii și s-au ocupat cu dragoste de ei. Că orice ființă vie, pomii își au viață...
Azi continuăm să vorbim despre păstrarea fructelor în stare proaspată la nivelul gospodăriilor/fermelor. Afinele...
Azi continuam sa vorbim despre pastrarea fructelor in stare proaspata la nivelul gospodariilor/fermelor. Gutuile se...