Agrișul, arbust de talie mică (până la 1.5 m înălţime), are un areal larg de răspândire,...
Măceșul (Rosa canina), din familia Rosaceae și-a câștigat, de-a lungul vremii, un renume considerabil ca remediu...
Abundența de mere recoltate acum toamna impune următoarele măsuri: o parte din recoltă ajunge pentru consum imediat, o...
Abundenţa de afine recoltate în anotimpul roadelor este o oportunitate de a le procesa în sucuri nutritive,...
Ardeii grași, ardeiul Kapia, gogoșarii se culeg toamna înainte de a fi atinși de brumă; se aleg numai cei nevătămați și...
În funcție de rezistența lor la păstrare, legumele sunt clasificate în trei categorii,:...
Fructele și legumele trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a putea fi depozitate pentru iarnă, pentru a...
Toamna, abundenţă de fructe după recoltare: o parte merg la consum, o parte la procesare şi o parte la conservare. Congelarea...
Cerinţele faţă de temperatură: Prunul are faţă de temperatură cerinţe mijlocii, zonele favorabile fiind plasate...
În țara noastră, prunul se poate spune că și-a găsit o a doua patrie, ocupând o foarte mare pondere; are o...
Infuzia (ceaiul) este forma cea mai simplă de a extrage substanțele active din plantele medicinale. Infuzia se obține din...
Florile de toamnă trebuie să-și găsească locul în orice grădină, pentru că frumusețea acesteia este dată...
Plantele care înfloresc în luna Septembrie sunt foarte rezistente la frig (majoritatea înflorind chiar...
În această perioada, natura este în continuă transformare, dar Florile de toamnă trebuie să-și găsească locul...
Priorit ăţ ile agriculturii ecologice: Evitarea tuturor formelor de poluare, atât la nivelul produselor agricole,...
Agrișul Azi vorbim despre Agriș, arbust cu multiple virtuți alimentare și terapeutice. Este un arbust de talie mică...
Coacăzul Epoca optimă de plantare este cuprinsă între sfârșitul lunii octombrie și prima decadă a lunii...
Afinul Considerând condițiile climatice din România, perioada optimă de plantare a afinului este...
Lucrările agricole în legumicultură: - Lucrările de recoltare sunt în plin...
O frumoasă legătură între lunile anului o fac legendele și mitologia populară românească; astfel , ...
Imediat după mocirlirea rădăcinilor, pomii trebuie plantați, pentru a nu permite amestecului să se usuce pe rădăcini;...
Toamna este perioada ideală pentru plantarea pomilor și arbuștilor fructiferi, după căderea frunzelor și înaintea...
În viticultură, anul acesta, după cum se preconizează, din punct de vedere calitativ, recolta de struguri va fi...
A venit toamna, frumosul și bogatul anotimp al culegerii roadelor datorate invesțiilor făcute, muncii și efortului...
Plantă originară din sudul Europei si Asia de Vest, pătrunjelul poate fi cultivat atât pentru frunze, cât și...
Suntem deja în sezonul când pieţele sunt deja pline de "troiene" de varză proaspătă, numai bună...
Murăturile asortate reprezintă o soluție bună și pentru sezonul rece, când legumele proaspete sunt mai puțin...
Pentru prepararea compotului, se folosesc prunele din soiurile „Anna Späth”, „Vânătă...
Această oportunitate rezultă în primul rând din obiectivul în sine, acela de a obtine sucuri naturale...
Această oportunitate rezultă în primul rând din obiectivul în sine, acela de a obtine sucuri nutritive,...
Fructele de cătină trebuie recoltate în stare bine coaptă, iar după recoltare ori prelucrate rapid ori congelate....
Fructele de cătină trebuie recoltate în stare bine coaptă, iar după recoltare ori prelucrate rapid ori congelate....
Recoltarea fructelor de cătină trebuie făcută astfel încât să corespundă cât mai bine scopului...
Pentru înființarea plantației de catină se pot alege terenuri plane sau terase în pantă neamenajată. Orientarea...
Cătina albă, cătina albă de râu, cătina ghimpoasă, denumire ştiinţifică - Hippophae rhamnoides - este un arbust...
Pistilul, denumit popular chitonag, este un preparat obţinut din prune dar şi din caise sau gutui, prin strecurarea...
Tehnologiile ecologice de cultivare a terenurilor îmbină metodele tradiţionale de cultivare cu mijloacele moderne...
Gutuiul ocupă un loc important în cultura pomilor fructiferi, datorită adaptabilității speciei, valorificării integrale...
Culesul viilor, care aduce comunitatea împreună, începe în mod tradițional pe 14 septembrie (Ostrovul...
O metodă ecologică de fertilizare a ogorului constă în încorporarea resturilor vegetale tocate (paie, coceni,...
Prepararea vinului pelin și a vermutului reprezintă practici tradiționale în vinificație, aducând un plus de...
Pentru a menține legumele în stare proaspătă pe o perioadă cât mai lungă, este esențial să fie respectate anumite...
Păstrarea legumelor în stare proaspătă pentru o perioadă îndelungată este esențială pentru gospodării și ferme,...
Continuând discuția despre păstrarea legumelor în stare proaspătă, această parte se concentrează pe metodele...
Păstrarea legumelor în stare proaspătă pentru o perioadă îndelungată reprezintă o provocare esențială pentru...
Recoltarea cătinei reprezintă una dintre cele mai dificile operațiuni în cultivarea acestui arbust, din cauza...
Recoltarea nucilor este un proces esențial care trebuie realizat în funcție de modul de valorificare planificat. Nucile...
Momentul recoltării prunelor este crucial și trebuie să fie adaptat în funcție de modul de valorificare planificat...
Recoltarea fructelor este un proces esențial care influențează direct calitatea și durata de păstrare a acestora. Fiecare tip...
Merele pot fi păstrate în stare proaspătă pentru o perioadă îndelungată, cu condiția să li se asigure condiții...
După ce fructele au fost recoltate la momentul optim de maturitate, următorul pas crucial este depozitarea lor...